Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (t.h.) overrekker Holmboeprisen til Geir Birkeland fra Hånes skole i Kristiansand. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lærer fra Kristiansand tildelt årets Holmboepris

Geir Birkeland fra Hånes skole i Kristiansand er tildelt Holmboeprisen 2019. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) overrakte mandag prisen på 100.000 kroner.

Det er Norsk matematikkråd som står bak den årlige prisen som går til en fremragende lærer i matematikk.

Årets vinner, matematikklærer Geir Birkeland fra Hånes skole i Kristiansand, ble overrakt prisen i Oslo katedralskoles aula av kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Holmboeprisen er en del av Abeluken.

– Han har utmerket seg gjennom en lekpreget matematikkundervisning som motiverer og engasjerer elevene i klasserommet. Birkeland evner å undervise på en variert og undersøkende måte og tilpasse undervisningen til den enkelte elev. Han er en inspirerende lærer, og elevene hans gleder seg til matematikktimene, skriver Holmboekomitéen om prisvinneren.

Prispengene deles mellom prisvinneren og skolen som prisvinneren kommer fra.

(©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.