Områdedirektør for interessepolitikk i KS, Helge Eide, mener regjeringen mangler forandringsvilje når det nå er klart at heller ikke barnevernet blir overført til fylkeskommnene. Nylig ble det klart at fylkeskommunene heller ikke får overført flere kulturoppgaver, slik det var lovet.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

KS: Regjeringen mangler forandringsvilje

KS er skuffet over at regjeringen skrinlegger planene om å overføre mer av ansvaret for barnevernet til fylkeskommunene.

Mangel på forandringsvilje, mener KS-direktør Helge Eide om beskjeden som kom da kommuneproposisjonen ble lagt fram tidligere denne uken. Bakgrunnen for at regjeringen snur, er en utredning fra Vista Analyse.

Nylig bestemte kultur- og likestillingsministeren at fylkeskommunene heller ikke får overført flere kulturoppgaver slik det var lovet da regionreformen ble iverksatt.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.