Det blir mer penger til vedlikehold av fylkesveiene etter forhandlinger i Stortinget.

Det blir mer penger til vedlikehold av fylkesveiene etter forhandlinger i Stortinget.

Foto: Agnar Kaarbø
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kriseenighet ga mer til fylkesveier

400 millioner kroner mer til vedlikehold av fylkesveiene er en del av den avtalen mellom Frp og regjeringen om den siste tiltakspakken.

Endringene kommer etter forhandlinger i Stortinget, ledet av finanspolitisk talsperson Mudassar Kapur i Høyre, om den siste tiltakspakken fra regjeringen.

– Koronakrisen er langt fra over, men krisen er over i en ny fase. Da er det viktig at vi skrur om på tiltakene, slik at de treffer best mulig, sier han.

Ifølge Kapur har de tre regjeringspartiene har samarbeidet godt med Frp, og de har fått gjennomslag for alle tiltakene som finansminister Jan Tore Sanner la fram for to knappe uker siden.

Saken avgis og behandles endelig av komiteen til uken.

Flypassasjeravgiften fjernes

I forhandlingene har Frp blant annet fått gjennomslag for å fjerne flypassasjeravgiften ut året.

– Frp har kjempet for å fjerne flypassasjeravgiften. Det er utrolig at regjeringen foreslo å innføre den igjen fra 1. november når flyselskapene er i krise. Vi har fått gjennom kravet vårt om at avgiften fjernes ut året, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug i en pressemelding.

Videre blir den lave momssatsen for reiseliv, kulturliv, idrett og fornøyelsesparker beholdt, og det blir bevilget 160 millioner kroner ekstra til kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere.

Ordningen videreføres ut året, men reduseres til 60 prosent 1. november.

Penger til vei

Frp har også fått gjennomslag for å øke bevilgningene til vedlikehold av fylkesveiene med 400 millioner kroner.

– Dette er penger som skal brukes til rassikring, veioppmerking, asfaltering og annet vedlikehold. Midlene kan sikre arbeidsoppdrag til mange i anleggsbransjen, sier Listhaug.

Siden mars har regjeringen i sju omganger fremmet forslag om tiltak i møte med pandemien. I denne tiltakspakken og enigheten er det foreslått koronarelaterte tiltak på til sammen 6,1 milliarder kroner.

Regjeringspartiene opplyser også at de er i kontakt med partene i arbeidslivet om den konkrete utformingen av tilskuddsordningen til reiselivet, messe- og konferansearrangører og eventbransjen, som de vil komme tilbake til Stortinget med.