Koronakrisen har gjort det nødvendig med en egen byråd for arbeid og integrering, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Rina Mariann Hansen går inn i posisjonen.


Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Koronakrisen har gjort det nødvendig med en egen byråd for arbeid og integrering, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Rina Mariann Hansen går inn i posisjonen.


Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Koronakrisen gjør at Oslo oppretter egen byråd for arbeid og integrering

Fra torsdag er en ny byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester på plass i Oslo. Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) skal lede den nye avdelingen.

Det er koronakrisen som har gjort det nødvendig å opprette den nye byrådsavdelingen, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester får overført virkemidler og ansvar fra andre byrådsavdelinger, blant annet ansvaret for Oslo Voksenopplæring.

– Vi legger bak oss den første fasen i håndteringen av koronautbruddet og beveger oss nå fra en helsekrise til en økonomisk krise med rekordhøy arbeidsledighet. Med endringer av arbeidsområder styrker vi byrådet og posisjonerer oss enda bedre til å løse de store utfordringene vi står overfor, sier han i en pressemelding.

– Vi har over 50 000 arbeidsledige nå, og vi skal gjøre det vi kan for å få flest mulig tilbake i jobb raskest mulig. Vi skal også vri passive kontantytelser til aktive arbeidsrettede tiltak for de som er uføre, men likevel fortsatt har arbeidsevne, sier Johansen.

Rina Mariann Hansen har vært byråd for kultur, idrett og frivillighet siden 2015. Hun blir erstattet av Omar Samy Gamal fra SV, som tidligere var byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

Samtidig er samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) utnevnt til byråd for byutvikling fordi hans partifelle Hanna Marcussen er i foreldrepermisjon.

Lan Marie Berg (MDG) vil være tilbake som byråd for miljø og samferdsel fra mandag 3. august. Fram til da vil Hermstad lede både byrådsavdelingen for miljø og samferdsel og avdelingen for byutvikling

(©NTB)