Ordfører Dan-Håvard Johnsen (TPL) (t.h.) og Lyngen kommune sier nei til å gi konstituert rådmann Stig Kjærvik permisjon for å bli konstituert kommunedirektør i Nordkapp.

Foto: Lyngen kommune

Korona setter stopper for ny kommunedirektør i Nordkapp

Stig Kjærvik skulle om ti dager bli konstituert kommunedirektør i Nordkapp. På grunn av koronaepidemien står kommunen på nytt uten administrativ leder.

– Vi er skuffet og det er kjedelig at det ikke blir noe av, men i den situasjonen alle kommunene nå er i har vi forståelig at det ikke lar seg gjøre, sier ordfører Jan Olsen i Nordkapp.

Søknaden ble ikke fremmet

Nordkapp har siden februar stått uten administrativ leder. I starten av måneden takket konstituert rådmann Stig Kjærvik i Lyngen ja til oppgaven om å bli konstituert i stillingen fra 30. mars til 1. oktober.

Nordkapp fikk gode signaler fra Lyngen om at Kjærvik skulle få innvilget permisjon for å tre inn i nye oppgaver i Nordkapp. Men i går ble det klart at Lyngen ikke innvilger permisjonssøknaden til Kjærvik.

– Vi var enige om å hjelpe Nordkapp, men så slo koronaepidemien inn. Det ville vært særdeles dårlig ledelse av ordføreren å sende lederen av krisestaben vekk i denne situasjonen, så i dialog med formannskapet ble det bestemt at permisjonssøknaden ikke skulle bli fremmet som sak, sier Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen (TPL).

Ser på saken etter påske

Han synes det er leit for Nordkapps del av de ikke kan slippe Kjærvik fra sin stilling nå, men viser til at han har møtt forståelse fra Nordkapp om at dette nå ikke lar seg gjøre.

– Vi har hatt en god dialog med ledelsen i Nordkapp, og jeg håper de klarer å håndtere situasjonen uten hjelp fra Kjærvik. Vi har avtalt at vi skal se på saken igjen etter påske, men akkurat nå er det umulig å slippe rådmannen, sier Johnsen.

– Leit for Nordkapp

Stig Kjærvik viser til at han har hatt en tett dialog med den politiske ledelsen i Lyngen underveis, og at de er enige om at en permisjon ikke er aktuelt nå.

– Det er veldig uheldig om lederen for krisestaben skal forsvinne nå, så vi er helt enige i denne saken. Det er leit for Nordkapp, men ingen kunne forutse denne situasjonen, sier Stig Kjærvik.

– Hjelper ikke å surmule

En kommune er forpliktet etter loven til å ha en administrativ leder, men Nordkapp har siden februar manglet dette. De har heller ikke konstituert en leder.

Kommunen må på nytt ut på jakt etter en leder, og inntil videre er helse- og sosialsjefen leder av krisestaben.

– Vi fordeler oppgaver, og det fungerer på et vis, men det hadde vært fint å ha en kommunedirektør på toppen. Men, det hjelper ikke å surmule. V må bare fortsette arbeidet med å finne en konstituert rådmann, sier Olsen.

Verken Lyngen eller Nordkapp har foreløpig registrert noen smittede av koronaviruset, men de tar høyde for at det bare er et tidsspørsmål før smitten kommer til deres kommuner.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.