Smittevernoverlege Karina Koller Løland i Bergen kommune er i dag glad for at kommunen valgte å trosse anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.Foto: Privat

Kommuner trosset testrådene til FHI: – Det handlet om liv og død

Flere kommuner valgte å droppe de anbefalte testkriteriene fra Folkehelseinstituttet da koronaen herjet på sykehjemmene. Kommunene mener det bidro til å redde liv.

Bergen kommune ble hardt rammet av koronaviruset. Til tross for at sykehjemmene fulgte nasjonale helsemyndigheters pålegg og råd og innførte besøksforbud fra 16. mars, snek likevel det dødelige viruset seg inn på fire av kommunens sykehjem.

Kommunen fikk først kontroll da de valgte å droppe Folkehelseinstituttets (FHI) testkriterier for koronaviruset, og i stedet innførte testing av alle ansatte og pasienter på avdelingen der smitten først ble oppdaget.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.