Lørdag var det skiløpere i hopetall i populære hyttekommuner i landet, som her fra Sjusjøen i Ringsaker kommune. Nå har de fleste hyttegjester fulgt oppfordringen om å reise hjem.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hyttegjestene forlater fjellheimen

Over 9.000 reiste tirsdag hjem fra hyttekommunene i Hallingdal, viser oversikten over mobiltelefoner i området.

Tidlig tirsdag var det 36.600 mobiltelefoner registrert i Hallingdal. Tallet ble redusert til 27.200 senere på dagen, viser mobildata som Hol kommune har tilgang til, skriver VG.

Til sammen bor det om lag 22.000 personer i Hallingdal-kommunene.

– Fremdeles har vi altså omkring 6.000 personer som ikke oppholder seg her til vanlig, sier Hol-ordfører Petter Rukke til avisen.

– Jeg tror ingen kom hit ondsinnet. De har vel bare tenkt at det er bedre å sitte på hytta og bruke fjellet, når skoler og arbeidsplasser er stengt, sier Rukke, som understreker at kommunens helsetjenester ikke er dimensjonert for å ta vare på hyttegjester som blir smittet.

Så mange som 54.000 personer var i hytteområdet i helga, og mandag vurderte kommunen å be Heimevernet om hjelp til å sende folk hjem.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.