Så snart alle opplysninger om hendelsen foreligger vil disse gjennomgås og årsakssammenheng med vaksine kan vurderes, ifølge Legemiddelverket.
Så snart alle opplysninger om hendelsen foreligger vil disse gjennomgås og årsakssammenheng med vaksine kan vurderes, ifølge Legemiddelverket.Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Helseansatt døde i etterkant av vaksinering

En kvinne i 30-årene døde etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

Kvinnen, som jobbet i helsetjenesten i kommunen, døde ikke av blodpropp, men av hjerneblødning, skriver Tynset kommune i en pressemelding

Kvinnen døde 6. mars, ifølge kommuneoverlege Tor Halvor Tuveng-Bjørnstad.

– Vi er ikke kjent med at hun hadde noen underliggende sykdommer, sier han.

Dødsfallet er rutinemessig meldt inn til Legemiddelverket.

– Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet tar saken på høyeste alvor og vil følge opp saken videre, heter det i pressemeldingen.

Det har ikke blitt konkludert med at det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

Ansatt innlagt på sykehus

I Fredrikstad kommune er en ansatt lagt inn til utredning på Sykehuset Østfold Kalnes etter å ha fått alvorlige symptomer etter vaksinering med AstraZeneca-vaksinen onsdag 10. mars.

Fredrikstad opplyser på sine nettsider at det kan ikke slås fast med sikkerhet at det er en sammenheng mellom symptomene og vaksineringen.

Også denne hendelsen er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI) og Legemiddelverket.

Satt på vent

Vaksinering med AstraZeneca er satt på vent i Norge og en rekke andre land etter at en vaksinert person døde som følge av blodpropp i Danmark.

10. mars var det rapportert om 30 tilfeller av blodpropp blant 5 millioner mennesker som har blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen i EU og EØS.