Mange av dem som arbeider deltid, ønsker heltidsstilling, ifølge en undersøkelse fra Fagforbundet.

Mange av dem som arbeider deltid, ønsker heltidsstilling, ifølge en undersøkelse fra Fagforbundet.

Foto: Colourbox

Halvparten av Fagforbundets deltidsansatte ønsker seg større eller full stilling

En undersøkelse Fagforbundet har gjort blant sine medlemmer, viser at 36 prosent jobber deltid, og halvparten av disse ønsker seg større eller full stilling.

52.254 medlemmer svarte på undersøkelsen, som har fått navnet Deltidsrapporten. De ble blant annet spurt om hvorvidt de jobber deltid og hvilken stillingsstørrelse de egentlig ønsker seg.

– Å jakte vakter og sjonglere jobber betyr utrygg økonomi, gjør kabalen på hjemmebane krevende og gir manglende pensjonsopptjening. Historiene jeg hører når jeg besøker medlemmer over hele landet er sterke, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet, i rapporten.

Et flertall av dem som oppgir at de jobber deltid er kvinner, så Nord mener at kampen for fulltidsstillinger derfor også er en kvinnekamp.

– En trygg og stabil inntekt gjør at kvinner kan stå på egne bein og være økonomisk uavhengig av samboer eller ektefelle, sier hun.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.