Førsteklassinger i Nordre Follo må klare seg uten foreldre i klasserommene første skoledag.
Førsteklassinger i Nordre Follo må klare seg uten foreldre i klasserommene første skoledag.Foto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldre i Nordre Follo får ikke følge førsteklassingene inn i klasserommet

Skolestarten i Nordre Follo kommune blir annerledes i år. For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet.

– I år får ikke foreldrene til barna følge dem selv inn i klasserommet, men de får selvsagt følge dem til skolen, sier områdeleder Katti Anker Teisberg for skolene i Nordre Follo til Østlandets Blad.

– Det er ikke forsvarlig, gitt dagens situasjon, legger hun til.

Årsaken er at det er vanskelig å opprettholde smittevernreglene med så mange personer i ett rom.

I kommunen har en SFO- og en barnehageansatt i helgen fått påvist covid-19. Begge smittetilfellene er tilknyttet utbruddet i Indre Østfold.

Barn i karantene

61 barn er også i karantene i Nordre Follo etter at en ansatt ved en barnehage og en ansatt ved en skole søndag testet positivt for koronaviruset.

To ansatte på henholdsvis SFO ved Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage i Nordre Follo kommune testet søndag positivt for koronaviruset. Kommunen opplyser at totalt 61 barn, 13 ansatte og tre foresatte er satt i karantene, skriver VG.

– Ved Vevelstadåsen skole er 36 barn, fem ansatte og én foresatt i karantene. Ved Vestråt barnehage gjelder det 25 barn, åtte ansatte og to foresatte, sier smittevernoverlege Monica Viksaas Biermann.

(©NTB)