Ordfører Einar Busterud (t.v.) i Hamar mottok pris fra generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening og leder Eivind Falk i Innlandet elbilforening.

Ordfører Einar Busterud (t.v.) i Hamar mottok pris fra generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening og leder Eivind Falk i Innlandet elbilforening.

Foto: Hamar kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Fikk pris for elbilsatsing

Hamar kommune fortsetter arbeidet med elektrifisere bilparken. Nå har kommunen fått pris for satsingen.

Hamar kommune har nå 88 elbiler av totalt 168 kommunale person- og varebiler. Det betyr at de så vidt har passert 50 prosent elbilandel. Det betyr ikke at kommunen anser seg ferdig med saken.

Planen er å kjøpe inn ytterligere 37 biler i år samtidig som det jobbes med å bygge flere ladeinstallasjoner og å få kjøpt inn enda flere elbiler. Målet har vært at i løpet av inneværende år skal elbilandelen være 75 prosent og innen utgangen av neste år skal alle kommunens biler gå på strøm.

For hamarsamfunnet generelt er elbilandelen nå oppe i 6,3 prosent for personbiler.

Kommunens innsats førte denne uken til at den ble hedret med pris som årets elbilkommune i Innlandet. Generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening og leder Eivind Falk i Innlandet elbilforening overrakte prisen til ordfører Einar Busterud.

I tillegg til antall elbiler som kommunen har skaffet seg trekker juryen fram at kommunen har «innført en ny og spennende dynamisk innkjøpsordning for å sikre tilgang til størst mulig del av elbilmarkedet og gi nye leverandører fortløpende mulighet til å kvalifisere seg som leverandør av elbil til kommunen».

Dessuten peker juryen på at kommunen følger tett med på kapasitet på offentlige ladepunkter og bygger ut der det viser seg at det er behov. Dette gjør at ladekapasiteten både ved hurtigladere og normalladestasjonen framstår som svært god, mener juryen.

Hamar har nå også fått elektriske bybusser. Dette prosjektet er det fylkeskommunen som driver.

Gjøvik kommune kom på andreplass rett bak Hamar i denne kåringen.