Under koronapandemien i fjor vår fikk flere kommuner et etterslep i barnevaksinasjonsprogrammet, blant annet fordi helsesykepleiere ble satt til andre arbeidsoppgaver.
Under koronapandemien i fjor vår fikk flere kommuner et etterslep i barnevaksinasjonsprogrammet, blant annet fordi helsesykepleiere ble satt til andre arbeidsoppgaver.Foto: Colourbox

FHI er bekymret for at koronavaksinering går utover barnevaksiner

Folkehelseinstituttet frykter at barn ikke får viktige vaksiner i tide fordi helsesykepleiere risikerer å bli omdisponert til annet arbeid ved koronavaksinering og økt smitte.

Under koronapandemien i fjor vår så Folkehelseinstituttet (FHI) en forsinkelse i MMR-vaksinasjon (meslinger, kusma og røde hunder) ved 15-månedersalder og skolevaksinasjon. Det gjaldt særlig den andre dosen med HVP-vaksine (mot blant annet livmorhalskreft) som gis skoleelever på våren.

Begge vaksinene inngår i det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet som kommunene gjennom helsestasjons- og skolehelsetjenesten, er forpliktet til å tilby.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.