Bare åtte av 100 skoler har fått full kompensasjon for merutgifter i forbindelse med koronatiltakene, viser en ny undersøkelse.

Bare åtte av 100 skoler har fått full kompensasjon for merutgifter i forbindelse med koronatiltakene, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Få skoler sier de har fått dekket økte koronautgifter

I en ny undersøkelse oppgir kun 8 prosent av skolelederne at deres skole har fått kompensasjon for merutgifter i forbindelse med koronatiltakene.

Funnene i undersøkelsen viser også at mange av skolelederne ikke har tro på at pengene kommer, skriver VG.

47 prosent svarer at de har fått kompensert noe, mens 30 prosent sier at de ikke har fått noe. Samtidig har 62 prosent av de spurte fått signaler om budsjettkutt neste år.

Dette mener Utdanningsforbundet står i grell kontrast til signalene fra regjeringen og kunnskapsministeren om å stille opp for en kriserammet skole.

– Nå opplever vi at avstanden er så lang mellom løfter og realiteter at dette får en uheldig effekt, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til avisen.

Kommunene må styre selv

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier at det er kommunene som skoleeiere som vet best hvor skoen trykker – og dermed selv må styre hvor kompensasjonsmidler skal brukes.

– Dersom det viser seg at kompensasjonen som allerede er gitt til kommunesektoren, er for liten, vil regjeringen følge opp med forslag til økte bevilgninger, skriver Melby i en epost til VG.

– Useriøst og arrogant

– Guri Melby har sagt hun skal ta hele regninga for korona-skolen, nå er det på tide hun holder det hun har lovet, og ikke svikter elevene og barnehagebarna, sier SVs utdanningspolitiske talsperson Mona Fagerås i en kommentar til NTB.

– Det er useriøst og arrogant å ikke svare på hvor mye penger hun har tenkt å bevilge, og hvor mye hun har satt av for å dekke opp for millionbeløpene det her er snakk om, mener Fagerås.

Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse – på oppdrag fra Utdanningsforbundet – blant et representativt utvalg av 530 skoleledere.

(©NTB)