Én av de største manglene ved smittesporingssystemet, er at så få kommuner har tatt i bruk data for å drive smittejakt, ifølge rapport.

Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Få kommuner bruker smittesporingsprogram

Bare 27 kommuner har tatt i bruk et digitalt smittesporingsprogram som skal hjelpe kommuner å spore opp smittede og stanse koronautbrudd.

Programmet Fiks driftes av KS, kommunesektorens organisasjon, og det er utviklet i samarbeid med KS, Universitetet i Oslo og Folkehelseinstituttet (FHI), skriver Aftenposten.

Verktøyet ble lansert i begynnelsen av juni.

– Vi anslår at 50 kommuner snart vil ta dette i bruk. Men vi håper på langt flere, sier avdelingsdirektør for digitale fellestjenester i KS, Astrid Øksenvåg.

En rapport Aftenposten har fått innsyn i, viser at det fortsatt er store mangler det norske smittesporingssystemet.

Én av de største manglene er at så få kommuner har tatt i bruk data for å drive smittejakt, og at det tar for lang tid før ny informasjon kommer fram.

Det er slik informasjon Fiks er ment å både effektivisere innsamlingen av slik at myndighetene raskt kan få oversikt og handle ut ifra dette.

Allerede i mai anbefalte Helsedirektoratet og FHI at programmet måtte rulles ut i kommunene.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.