DSB-direktør Elisabeth S. Aarsæther besøkte Ask i Gjerdrum tirsdag og fikk en oversikt over arbeidet etter skredet.
DSB-direktør Elisabeth S. Aarsæther besøkte Ask i Gjerdrum tirsdag og fikk en oversikt over arbeidet etter skredet.Foto Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

DSB-sjefen imponert over håndteringen etter skredet

Direktør Elisabeth S. Aarsæther i DSB berømmer Gjerdrum-ordføreren og alle som har bidratt i innsatsen etter det store skredet.

Direktøren for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) hadde sammen med Sivilforsvaret-sjef Sigurd Heier et møte med ordfører Anders Østensen (Ap).

DSB-sjefen lurte blant annet på om ordføreren og kommunen mangler noe i krisehåndteringen.

– Og han trodde ikke det mangler noe. Det er jo veldig hyggelig å høre i en fæl situasjon, forteller Elisabeth S. Aarsæther til NTB.

Hun fikk høre at ordføreren ble ringt opp midt på natta for litt over ei uke siden med beskjed om skredkatastrofen som hadde rammet kommunen. Da ble en hodelykt viktig for å komme seg inn i det strømløse rådhuset for å starte arbeidet.

– Det gjorde inntrykk på meg. At en så liten ting som en hodelykt ble viktig. Jeg synes det er imponerende at han klarer å tenke så konkrete tanker, forteller DSB-sjefen.

Hun trekker fram at DSBs rolle er å sørge for at alle hjelperessursene trekker i samme retning og har samme forståelse av situasjonen.

– Vi vet at det var hovedoppgaven etter terroraksjonen 22. juli – det må ikke skje at ressursene ikke finner hverandre når man har en katastrofe, sier hun.

Det er ikke DSB som skal svare på hvordan skredkatastrofen kunne skje, understreker DSB-direktøren.

– Men vi skal se hva en kan bli enda bedre på i lignende situasjoner i ettertid, sier hun.

(©NTB)