Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Disse stiller liste til valget

2.989 ulike lister stiller til valg 14. september. Her kan du sjekke hvilke partier som finnes i de ulike kommunene.

Til sammen har 58.116 personer sagt seg villig til å stå på høsten valglister. Disse er fordelt på 2.989 valglister rundt om i landets 428 kommuner.

Ingen parti stiller rene lister i samtlige kommuner. Arbeiderpartiet er ikke overraskende det partiet med bredest landsdekning. Ap mangler bare 8 kommuner - men stiller i tillegg fellesliste med Høyre i Bø, KrF på Rødøy, SV i Tydal, Rødt og uavhengige på Røst og sammen med en tverrpolitisk liste på Kvitsøy. På en god andre plass kommer Senterpartiet, som har egen liste i 385 kommuner. Høyre stiller i 379 kommuner. På en fjerdeplass kommer Venstre (316), mens Fremskrittspartiet stiller i 304 kommuner.

Kristelig Folkeparti har egen liste i 292, SV i 272. Miljøpartiet De Grønne stiller i år lister i 202 kommuner, Rødt i 78 kommuner.

Til sammen er det for øvrig 341 felleslister, bygdelister eller lister fra små nasjonale partier.

Klikk på den enkelte kommune for å se hvor mange og hvilke parti som stiller liste til høsten kommunevalg:

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.