Saken får et etterspill i Trondheim kommune, hvor Høyre har bedt kommunedirektøren redegjøre for kvaliteten på Nav-tilbudet.

Saken får et etterspill i Trondheim kommune, hvor Høyre har bedt kommunedirektøren redegjøre for kvaliteten på Nav-tilbudet.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Brettspill og julefilm som Nav-tiltak får etterspill

Deltakerne på et Nav-tiltak i Trøndelag måtte se på julefilm og spille brettspill under et obligatorisk tiltak i jula. Avdelingsdirektøren svarer nå på kritikken.

– Det faglige innholdet i opplegget ble verken slik som Prima eller vi i Nav ønsker at det skal være. I utgangspunktet hadde de en god plan, men stort frafall blant brukerne gjorde at det ikke gikk an å gjennomføre det på en god måte, sier avdelingsdirektør May Beate Haugan i Nav til Adresseavisen.

Tiltaket i regi av Nav Midt-Norge, men med Prima som innleid tiltaksleverandør, fikk mye oppmerksomhet og kritikk i sosiale medier, både lokalt og nasjonalt.

Haugan mener tilbudet som Prima leverte i romjula, ikke var godt nok, men at Nav generelt er fornøyd med dem som leverandør.

– Nå ønsker vi å se på hvordan man gjennomfører denne typen tiltak i jula og i påska, tider da det kan være dårlig oppmøte, tilføyer hun overfor avisen.

Saken får også etterspill i Trondheim kommune, hvor Høyre har bedt kommunedirektøren redegjøre for kvaliteten av tilbudet, skriver Adressa.

Stortingspolitiker Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har også stilt et spørsmål til arbeids- og inkluderingsministeren om saken.

(©NTB)