Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bergenspolitiet henlegger sak mot rektor

En rektor ved en skole i Bergen var mistenkt for brudd på varslingsplikten, etter å ha fått flere varsler om overgrep uten å varsle videre. Nå er saken henlagt.

Det skriver Bergens Tidende.

I fjor ble en SFO-ansatt ved en skole i Bergen pågrepet og siktet for overgrep mot flere elever. Noen av elevene skal ha varslet en helsesøster om assistenten, og rektor skal ha blitt informert. Han gikk imidlertid ikke videre med varselet.

Kommunen sa opp rektoren i juli.

Rektoren har også vært under etterforskning. Han var mistenkt for straffelovens paragraf 196, som handler om plikt til å avverge, og paragraf 171 som handler om tjenestefeil.

Nå er imidlertid saken mot rektoren henlagt på bevisets stilling. Politiadvokat Farzad Izadi sier til BT at politiet har sett på hva rektoren har fått beskjed om, og om han har håndtert saken i tråd med lovverket.

Izadi har fått varsel om at foreldrene vurderer å klage på avgjørelsen.

Rektor snakket ifølge et møtereferat som BT har omtalt med to SFO-ansatte, som sa de ikke hadde sett noe urovekkende. Han skal også ha snakket også med den anklagede assistenten, men vedkommende nektet for å ha krenket elevene. Etter dette skal ikke rektor ha gått videre med meldingene.

SFO-assistenten er tiltalt for voldtekt av barn og seksuelle handlinger. Åtte mindreårige jenter fra to skoler er fornærmet.

(©NTB)