13-åringen tok seg inn i skolens datasystem, etter først å ha varslet om et sikkerhetshull. Nå dropper Bergen kommune anmeldelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Bergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt

Bergen kommune vil likevel ikke anmelde skoleeleven som avslørte sikkerhetssvikt etter å ha tatt seg ulovlig inn i kommunens datasystemer.

Kommunen har nå nemlig bestemt seg for å trekke politianmeldelsen og varslet familien om dette mandag kveld, ifølge NRK.

– Når vi nå kjenner saken i sin helhet og har fulgt den i nesten et år, har vi kommet fram til at det er rett å trekke politianmeldelsen, sier kommunaldirektør Trine Samuelsberg til kanalen.

13-åringen varslet i fjor vår om at brukernavn og passord til 35.000 lærere og elever i bergensskolen lå åpent tilgjengelig, men ingen reagerte på advarselen.

Skoleeleven tok seg deretter inn i datasystemet for å avsløre svikten, noe som førte til at politiet ble varslet og beslagla guttens datautstyr.

Både politiet og kommunen har fått skarp kritikk for sin håndtering av saken. Kommunen godtok tidligere i vår Datatilsynets vedtak om 1,6 millioner kroner i gebyr etter sikkerhetsavviket, etter først å ha nektet å betale boten.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.