Blå poser til plastsortering brukes i flere kommuner. Nå foreslås et eget program som skal styrke kommunenes kompetanse innen sirkulær økonomi.

Foto: Grønt Punkt Norge

Ber om kommunalt program for sirkulær økonomi

NITO og Circular Norway foreslår et statlig finansiert program som skal stimulere kommuner til å satser mer på en sirkulær og miljøvennlig økonomi.

De to organisasjonene vil gjøre rundt ti kommuner til piloter for sirkulær omstilling. Programmet skal inneholde en startpakke i sirkulær økonomi. Den skal være utgangspunktet for en praksis som resten av Kommune-Norge kan følge.

Som Kommunal Rapport skrev tidligere i uken, foreslår regjeringen å bevilge 100 millioner kroner i ulike tiltak for å fremme en mer sirkulær økonomi og bedre utnyttelse av ressurser. Forslaget til ingeniørorganisasjonen NITO og sirkulærorganisasjonen Circular Norway er ikke en del av regjeringens forslag.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.