Ap åpner for oppløsning av tvangssammenslåtte kommuner

Arbeiderpartiet åpner for at tvangssammenslåtte kommuner kan oppløses, men partisekretær Kjersti Stenseng tror ikke mange ønsker å gå tilbake.

Det er tidligere kjent at partiet mener at tvangssammenslåtte regioner kan gå tilbake til de opprinnelige fylkene, dersom de ønsker det. Nå åpner Ap for at det samme skal gjelde for sammenslåtte kommuner, skriver Nationen.

– I kommunene gjelder det samme prinsippet om frivillighet, men da må det jo være de nye kommunestyrene i de nye kommunene som må ta en beslutning om det, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Men Stenseng sier dette ikke vil være et hovedmål for Ap i regjering, og hun tror ikke at mange sammenslåtte kommuner faktisk ønsker å gå tilbake.

Senterpartiet foreslår i sitt programutkast at kommuner og fylkeskommuner skal kunne oppheve sammenslåinger. Det gjelder sammenslåinger vedtatt etter 2013 og hvis innbyggerne i de tidligere kommuner/fylkeskommuner selv gir uttrykk for det i en folkeavstemning.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.