Da de nye bomstasjonene på Nord-Næren åpnet 1. oktober 2018, ble det skikkelig bråk. Fem bomstasjoner ble ødelagt helga før. Folkeaksjonen NEI til mer bompenger spredte seg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixCarina Johansen / NTB scanpix

Sterk motstand mot rushtidsavgift i Sandnes og Stavanger

Seks av ti innbyggere i Sandnes og fire av ti i Stavanger vil fjerne rushtidsavgiften helt.

Det viser en meningsmåling om rushtidsavgift Respons Analyse har utført på oppdrag for Stavanger Aftenblad blant rundt 600 innbygger i hver av de to byene på Nord-Jæren.

Motstanden mot 50 prosent ekstra bompengeavgift i rushtiden er størst i Sandnes, der hele 59 prosent av de spurte svarer at rushtidsavgiften bør fjernes helt, mens 22 prosent vil ha den redusert. Kun én av seks – 16 prosent – svarer at de vil beholde den.

I Stavanger er ikke motstanden like bastant, men der er det like fullt 42 prosent som vil skrote hele rushtidsavgiften og 26 prosent som vil redusere den. 27 prosent av de spurte syns det er greit å beholde rushtidsavgiften.

Rushtid er definert som timene mellom klokken 7 og 9 og mellom 15 og 17 på hverdager.

I en kommentar sier Sandnes-ordfører og rushtidsavgiftsmotstander Stanley Wirak (Ap) at holdingen er klokkeklar.

– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift, sier han.

 

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.