Alta kommune får Klimasats-støtte til fire prosjekter: 16 elektriske varebiler og 16 ladepunkter, elsykler til tjenestebruk, økt kunnskap om klimavennlig utbygging i områder med kaldere klima og deltakelse i klimanettverk. Derfor jubler skogbrukssjef Tor Håvard Sund, klima- og miljørådgiver Marie Rushfeldt, bilansvarlig Runar Terje Pedersen Foslund og sykkelby- og folkehelsekoordinator Gjermund Abrahamsen Wik. Foto: Knut-Johnny Franck, Alta kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Her er de 150 som får Klimasats-støtte

150 kommuner og fylker får Klimasats-støtte til 360 tiltak. Her finner du den samlede oversikten som Miljødirektoratet offentliggjør i dag.

Kommunene sprenger hvert år rammene for Klimasats, Miljødirektoratets støtteordning for lokale klimatiltak. Da fristen gikk ut i februar, hadde kommunene søkt om over en halv milliard kroner i støtte til 574 tiltak.

Rammen for Klimasats i statsbudsjettet er under halvparten, 200 millioner kroner. I tillegg fordeles rundt 40 millioner fra prosjekter de siste par årene som er blitt billigere enn antatt. Kommunene må bidra med egenandel i alle prosjekter, slik at Klimasats-støtten for 2019 kan utløse tiltak for rundt det dobbelte.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.