Den torpederte tyske ubåten U-864 ved Fedje bør ikke heves, mener Kystverket. Her fra arbeidet med å installere en støttefylling ved ubåten. Foto: Kystverket / NTB scanpixKystverket / NTB scanpix

Fedje-ubåten bør ikke heves, mener Kystverket

Fedje-ubåten bør ikke heves, konkluderer Kystverket etter at de igjen har utredet saken.

Vraket av ubåten ble funnet i 2003, og det ble klart at ubåten blant annet hadde 67 tonn flytende kvikksølv om bord, lagret på stålflasker.

Ubåten bør dekkes til med en fylling av grus og stein, mener Kystverket, som også i en tidligere utredning kom fram til samme konklusjon.

I 2018 satte regjeringen av 30 millioner kroner til arbeidet med å dekke til ubåten. Samferdselsdepartementet håpet da at tildekkingen skulle være ferdig til sommeren 2020.

Stortinget ba imidlertid om en vurdering av om ny informasjon eller teknologi kunne gjøre det aktuelt å heve ubåten. Kystverket startet den nye utredningen i september i år, og har altså kommet til samme konklusjon som sist.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.