Direktør Thomas Breen i Norsk Vann er overrasket over at så mange som 84 prosent fortsatt har høy tillit til drikkevannet, tross fjorårets drikkevannsskandale i Askøy. Foto: Marte Danbolt

Få vil betale mer for trygt drikkevann

Færre enn før tror drikkevannet er trygt. Men bare én av tre er villige til å betale mer for å få god kvalitet på vann- og avløpstjenesten.  

Det går fram av en undersøkelse Sentio har utført for Norsk Vann, som organiserer de fleste norske kommuner og vannverk. Vel 1.000 personer over 18 år i hele landet er i januar blitt spurt hva de synes om de kommunale vann- og avløpstjenestene.

Ni av ti sier seg ganske eller svært fornøyde med tjenestene samlet sett. Det er det samme som for ett år siden. Men tilliten til drikkevannet er ikke like høy som før.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.