Samtidig som mange kommunalsjefer mener at deres ansatte er bakpå når det gjelder teknologiske ferdigheter, sier mange at de har rutiner for slik opplæring. Foto: Joakim S. Enger

– Mangler digital kompetanse

Fire av fem kommunalsjefer i helse- og omsorgssektoren mener at deres medarbeidere mangler nødvendig teknologisk og digital kompetanse.

– Dette er selvfølgelig en utfordring som KS og våre medlemmer tar på alvor og jobber mye med, sier avdelingsdirektør Anne-Cathrine Hjertaas i KS.

Kommunalsjefer for helse- og omsorg mener at det er særlig behov for å styrke medarbeideres innovasjonskompetanse, grunnleggende digitale ferdigheter og evne til læring og omstilling. Det viser en undersøkelse blant 205 kommunalsjefer som Ipsos har gjort på oppdrag for KS.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.