Professor: Kommunale ledere mangler nødvendig kompetanse

Ledelse. Kommunale ledere er ikke kvalifisert til å fylle kravene til framtidas organisasjoner. Det mener professor Morten Øgård ved UiA.
Professor Morten Øgård kom med mange råd til kommunedirektørene under Norsk Rådmannsforums topplederkonferanse. Han er faglig leder for Senter for anvendt kommuneforskning ved Universitetet i Agder. Foto: Hanne Wien

Styring gjennom hierarkisk struktur og formell autoritet er på vei ut. Inn kommer organisasjonstrenden «network governance», som innebærer nettverkstenkning og samarbeidsstrukturer.

Koordinering på tvers av sektorer blir viktigere. Det samme gjør det eksterne fokuset, i en tid med mer krevende brukere og sentrale myndigheters forventninger om å være bedre, sterkere og nyskapende.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.