Den massive kritikken slo ned som en bombe på rådmannen i Kongsvinger

Ledelse. Kongsvinger-rådmann Gry Sjødin Neander sier ingen hadde varslet om at hennes lederstil var kritikkverdig før HR-sjefen og 26 andre ledere krevde hennes avgang. 
Ukjente anklager: Tidligere rådmann i Kongsvinger, Gry Sjødin Neander, sier hun var helt ukjent med anklagene som ble rettet mot henne fra 27 ledere i kommunen, og de kom overraskende på politikerne også. Anklagene førte til at hun måtte fratre sin stilling. Privat foto

– Situasjonen oppsto overraskende og uten forvarsel på meg. Det ikke er blitt varslet eller registrert klager mot meg og min lederstil tidligere. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier tidligere rådmann i Kongsvinger kommune, Gry Sjødin Neander.

Forrige fredag mottok Kongsvinger-ordfører Sjur Strand (Ap) og representantene i kommunestyret et brev fra Akademikerforbundet og Skolelederforbundet med massiv kritikk mot rådmannen og kommunalsjef for oppvekst, Kjersti Vevstad, og krav om at de måtte fjernes fra stillingene på grunn av trakasserende og en fryktbasert lederstil. Fire dager senere var fratredelsesavtalen med rådmannen underskrevet, og Neander forlot rådhuset på Kongsvinger med umiddelbar virkning etter bare ni måneder i jobben. I sluttavtalen med kommunen kommer det fram at kritikken fra lederne kom som en overraskelse.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.