Seeding. Den 11,5 meter høye skulpturen som Stange kommune ønsker å plassere ved Uthuskrysset ved E6. Skulpturen er laget av Linda Bakke.

Seeding. Den 11,5 meter høye skulpturen som Stange kommune ønsker å plassere ved Uthuskrysset ved E6. Skulpturen er laget av Linda Bakke.

Foto: Linda Bakke, NTB scanpix

– Her skal frøet sås

Ordfører Nils Røhne (Ap) gir ikke opp kampen om plasseringen av verdens største sædcelle i Stange. Nå vil han kontakte Statens vegvesen enda en gang for å få den plasseringen han ønsker. Men blir han hørt?

Her i Uthuskrysset ved E6 ønsker ordfører Nils Røhne (Ap) i Stange å plassere den omdiskuterte sædcelleskulpturen som kommunen og næringslivet har kjøpt inn.
Her i Uthuskrysset ved E6 ønsker ordfører Nils Røhne (Ap) i Stange å plassere den omdiskuterte sædcelleskulpturen som kommunen og næringslivet har kjøpt inn.Foto: Britt Glosvik

I vinter sa Statens vegvesen nei til at verdens største sædcelle, «Seeding», laget av kunstneren Linda Bakke, skal plasseres i Uthuskrysset ved E6 noen få kilometer fra Stange sentrum. Begrunnelsen var at pendlerparkeringen sannsynligvis måtte utvides på grunn av skuelystne som ville se nøyere på skulpturen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.