Kulturminister Trine Skei Grande (V) lanserte mandag ny nasjonal bibliotekstrategi for årene 2020–2023.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande (V) lanserte mandag ny nasjonal bibliotekstrategi for årene 2020–2023. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bibliotekene til kamp mot falske nyheter

I regjeringens strategi for årene 2020–2023 legges det vekt på bibliotekenes viktige rolle som arena for kunnskap, dannelse og kritisk tekning.

– Å styrke tilgang til og formidling av kunnskapskildene blir en motkraft til spredning av falske nyheter, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V).

Regjeringen ønsker at biblioteket skal være et naturlig sted å henvende seg for den som ønsker å skille mellom ekte og falske nyheter, mellom gode og dårlige kunnskapskilder. Bibliotekene er viktige for demokrati og dannelse, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Støtte til aktiv formidling av mangfoldet i samlingene, der man også skal ut av bibliotekrommet og nå ut til nye grupper, er ett av grepene i strategien som skal gjøre det lettere og bedre for folk å bruke bibliotekene.

Samtidig skal det bli enklere for folk å søke etter både digitalt og analogt materiale i samlingene. Nasjonalbiblioteket skal levere fellestjenester som avlaster lokalbibliotekene slik at de får mer tid til publikumsrettet arbeid.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.