90 prosent er fornøyd med folkevalgtprogrammet

Kommunevalget 2019. Rundt 85 prosent av kommunene valgte å kjøre nye kommunestyrer gjennom et todagers folkevalgtprogram, og de fleste synes det var nyttig.
Nylig var det folkevalgtopplæring i nye Molde kommune, der ferskingen Ole Palmer Morewood (SV) slo av en prat med veteran Svein Atle Roseth (KrF). Foto: Tone Holmquist

«Tillit» er overskriften på denne periodens folkevalgtopplæring i regi av KS, og som arrangørene helst ser på som et program for diskusjon og refleksjon. Det blir gitt korte, faglige innledninger, etterfulgt av konkrete problemstillinger som diskuteres rundt småbord, litt praktisk informasjon, og lover og regler gjennomgås, så litt opplæring er det.

– Vi vil ha med dem som har sittet mange perioder i kommunestyret allerede, og som tenker at dette kan jeg. Det er viktig at hele kollegiet blir kjent, og kan reflektere sammen, sier fagansvarlig Dag-Henrik Sandbakken i KS.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!