Kjetil Slettebø (Sp) er bonde og jobber i tillegg som selger. Foto: Keth Odland
Kjetil Slettebø (Sp) er bonde og jobber i tillegg som selger. Foto: Keth Odland
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ønsker seg flere fertile par til bygda

Om lag en tredel av de nyvalgte ordførerne er helt nye i vervet. Møt noen av dem i denne serien utover høsten. Kjetil Slettebø (Sp) er ny ordfører i Bjerkreim. 

Nye ordførere

Kjetil Slettebø (Sp)

Ny ordfører i Bjerkreim

32 år, gift

Utdannet agronom og automatiker

Jobber som selger

Fire år i kommunestyret

1 Hvorfor vil du bli ordfører?

– For å være med å bidra til at Bjerkreim kommune lykkes i framtiden – det vil si har attraktive bo- og jobbmuligheter og fritidsaktiviteter. Jeg vil bidra til samarbeid mellom grupper i lokalsamfunnet og til utvikling i kommunen.

2 Hva vil du gjøre for å lykkes best mulig i vervet?

– Samarbeide og være en lagspiller. Bringe kloke mennesker sammen. Det gir resultater. Være positiv og glad, det gjør andre mennesker glad.

3 Hva gleder du deg mest til?

– Nye utfordringer og ny kunnskap.

4 Hva er du mest spent på?

– Vanskelig spørsmål. Det meste er nytt, så det blir helt klart noen spennende år.

5 Hva er den største politiske utfordringen i din kommune?

– Økonomien.

6 Hva er ditt viktigste valgløfte?

– Vi har flere. Vi skal etterstrebe at Bjerkreim kommune skal bestå som egen kommune. Vi skal arbeide for gode basistjenester for folk i hele kommunen, og har som mål å bygge nytt omsorgssenter. Så er det viktig for oss å ta vare på matjorda samtidig som vi har utvikling innen samferdsel og næringsliv.

7 Hvem vil du helst skal flytte til kommunen din og hvorfor?

– Mennesker og par i fertil alder. Befolkningsutviklingen i kommunen er så vidt negativ. Det ønsker jeg å gjøre noe med. Vi er en kommune med gode tjenester og fantastiske idretts- og fritidsaktiviteter. Vi har flere flotte toppturer som bør gi påfyll i en hektisk hverdag. Bjerkreim er også en kommune der du lett kan «bli med» vi har et sterkt fellesskap og god dugnadsånd.

8 Hva liker du å gjøre i fritiden?

– Siden jeg er bonde, så blir mye av fritida spist opp på dyr og natur i positiv forstand. Ellers er jeg sportsidiot, både i selvutførelse og på TV. Jeg har en glede for kortreist mat og drikke.

9 Fortell noe om deg selv som ikke alle vet?

– Jeg er en hagemann, liker blomster, trær, busker og bær. Ellers tror jeg at jeg kunne gjort det bra som standupkomiker.