Her ryker 72 år med Ap-makt i Nordkapp

Kommunevalget 2019. Et valg preget av hets har splittet samfunnet i Nordkapp. Over 70 år med Ap-makt er nå historie, etter at Sp takket nei til ordførervervet i tolvte time.
Påtroppende ordfører SVs Jan Olsen mens ordfører i tre perioder, Kristina Hansen er på vei ut døra. Foto: Alf Ove Hansen

– Ap har fått den ultimate reaksjonen på hvordan de har styrt kommunen på i alle år. Summen av Nordkapp-saken, maktmisbruk og hemmelige prosesser har ført til at folk har fått nok. Resultatet er oss, og vi skal sørge for nye koster, sier påtroppende ordfører Jan Olsen (SV).

Under andre verdenskrig satt Erling Andreassen en periode som ordfører før NS-representanter tok over, men ved krigens slutt ble han på nytt ordfører. Med et intermesso i 1946–47 hadde NKP ordføreren i Nordkapp, men deretter har Ap regjert uten pause. Under tirsdagens kommunestyret måtte Ap for første gang på 72 år overlate ordførerklubba til et annet parti.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!