To bomringpartier slåss om 53.000 innbyggere

Kommunevalget 2019. Toppkandidatene for bomringpartiene i Skien gasser på for å få makt i kommunestyret til høsten.

Motstanden mot bomringer har økt før kommunevalget til høsten. Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) stiller liste i elleve kommuner og fem fylker til høsten. I Skien er engasjementet ekstra stort. Der stiller både Bypartiet og FNB til valg. Hvordan er det mulig i en kommune med 53 .000 innbyggere?

Bypartiet er det eldste av de to. Partiet startet som en protestaksjon mot bomringen og fikk en oppslutning på 13,2 prosent i kommunevalget i 2015. Partiet fikk åtte representanter i bystyret og ble det nest største sammen med Høyre.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.