Sammenslåingsmotstanderen Saxe Frøshaug (Sp) blir etter alt å dømme ordfører for en av de største sammenslåingene, Indre Østfold kommune.  Foto: Joakim S. Enger
Sammenslåingsmotstanderen Saxe Frøshaug (Sp) blir etter alt å dømme ordfører for en av de største sammenslåingene, Indre Østfold kommune. Foto: Joakim S. Enger
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Slik gikk det i de nye kommunene

I 46 nye kommuner har det vært valg for første gang i år. Det har endret styrkeforholdet mellom partier og skapt nye samarbeid. Se her hvordan det har gått.

Spenningen i den nye storkommunen Indre Østfold ble fort utløst. Forhåndsstemmene viste nesten rødgrønt flertall. Når alle stemmene var opptalt hadde tendensen forsterket seg. Senterpartiet fikk 31,2 prosent av stemmene, Arbeiderpartiet ble tredje største parti med 19,9 prosent. 

Trøgstad-ordfører og kyllingprodusent Saxe Frøshaug (Sp) blir etter alt å dømme ordfører i kommunen han ikke vil ha. Trøgstad og Frøshaug var klart imot å bli en del av storkommunen, men Stortinget innlemmet dem.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.