Yvonne Wold har sørget for at Rauma får sin første kvinnelige ordfører. Foto: Privat 

– Jeg inviterer herved familien Obama

Om lag en tredel av de påtroppende ordførerne er helt nye i vervet. Møt noen av dem i denne serien utover høsten. Yvonne Wold (SV) er ny ordfører i Rauma.

1 Hvorfor vil du bli ordfører?

– For å påvirke samfunnsutviklingen i hjemkommunen, og fordi det er på tide at Rauma får sin første kvinnelige ordfører og fylket sin aller første SV-ordfører.

2 Hva vil du gjøre for å lykkes best mulig i vervet?

– Jobbe hardt og lytte mye, i tillegg til å være en god diplomat som anerkjenner at politikere med ulike partifarger er like verdifulle, og å respektere ansattes faglige vurderinger.

Nye ordførere

Yvonne Wold (SV)

Ny ordfører i Rauma

42 år, gift, fire barn og ei stedatter.

Utdannet allmennlærer med tillegg i organisasjon, ledelse og karriereveiledning.

Jobber som rådgiver i videregående skole.

Åtte år i kommunestyret og fire i fylkestinget i Møre og Romsdal.

3 Hva gleder du deg mest til?

– Først og fremst til å møte og representere innbyggerne, men også til å forsøke å dreie ressursbruken fra vikarbruk til økt grunnbemanning. Altså å bedre tjenestene og arbeidshverdagen til folk.

4 Hva er du mest spent på?

– Om vi lykkes med å skape bedre samhold i politikken og kommunen, og hvilken betydning det får at kommunen mister flere hundre innbyggere i grensejustering mot Vestnes.

5 Hva er den største politiske utfordringen i din kommune?

– En veldig stram kommuneøkonomi, men også å samle innbyggerne i polariserende spørsmål, for eksempel om kommunen skal bygge gondolbane eller ikke.

6 Hva er ditt viktigste valgløfte og hvordan skal du oppfylle det?

– Å revidere kommunens klima- og energiplan, med bred involvering. Vi må prioritere denne planen og la den bli et viktig styringsdokument.

7 Hvem vil du helst skal flytte til kommunen din og hvorfor?

– Det kan være alt fra investoren til den som bidrar med mangfold, entusiasme, eller engasjement på en eller annen måte. Kan jeg ønske meg Obama-familien for eksempel? De er herved invitert.

8 Hva liker du å gjøre i fritiden?

– Jeg har ei grafikkpresse i garasjen, og liker å drive med amatørkunst. Ellers liker jeg turer med familien, og er en storkonsument av dokumentarserier og kaffe med venner.

9 Fortell noe om deg selv som ikke alle vet?

– At den musikalske spillelista mi på Spotify er så allsidig at den kanskje kunne gitt meg en diagnose.

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.