Partisekretær Kjersti Stenseng under fylkesårsmøtet i Finnmark Ap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap går mot svakt kommunevalg

Halvannet år før kommunevalget ligger Arbeiderpartiet an til å miste makten i flere byer, ifølge TV 2.

Basert på tallene fra det første nasjonale kommunevalgbarometeret Kantar TNS har laget for TV 2 halvannet år før valget, viser prognosen at det kan gå mot maktskifte i mange av de 30 største kommunene.

Der Ap for fire år siden hadde 33 prosent oppslutning i kommunevalget, ligger partiet nå til et rekordlavt 24 prosent.

– Det neste halvannet året blir viktig for å synliggjøre alle de gode resultatene fra kommunene vi styrer og vise fram våre flinke ordførere. Jeg har tro på at vi kommer til å løfte oss, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Ap.

Høyre ligger an til å gjøre sitt beste kommunevalg noensinne, med 29,9 prosent, etter at partiet forrige gang fikk en oppslutning på 23,2 prosent. Det gleder nestleder Jan Tore Sanner.

– Det er veldig hyggelig at folk over hele landet har stor tillit til Høyre. Vi ser det både på nasjonale og lokale målinger, sier han.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.