Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sanner: Kommunereformen klar i mai

Kommunalminister Jan Tore Sanner har nedsatt en ekspertgruppe som skal se på oppgavene for kommunene. I mai skal nemlig regjeringen legge fram opplegget for den kommende kommunereformen.

Lørdag morgen sendte Kommunaldepartementet ut melding om at utvalget er nedsatt. Langt nede i teksten kommer også nyheten om at regjeringens kommunereform skal være klar allerede i mai, når kommuneproposisjonen legges fram.

“Til våren vil regjeringen presentere sin varslede kommunereform. I kommuneproposisjonen som legges frem i mai vil regjeringen gå gjennom hvorfor det er behov for en reform, målene for reformen og en plan for gjennomføring av reformen. Regjeringen vil legge til rette for regionale og lokale prosesser, der kommunene skal diskutere hvilke kommuner de ønsker å slå seg sammen med”, skriver departementet på egne nettsider.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.