Både Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og Rødt er nå klare på at Troms og Finnmark skal oppløses

Både Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og Rødt er nå klare på at Troms og Finnmark skal oppløses

Foto: Agnar Kaarbø

Opposisjonen vil reversere fylkesreform

Det har kostet Norge nærmere en halv milliard kroner å gjøre 19 fylker til 11, viser et regnestykke NRK har gjennomført.

Opposisjonen lover likevel å reversere flere fylkessammenslåinger.

– Det har ingenting å si hva det koster. Finnmark skal bli et selvstendig fylke igjen dersom det blir regjeringsskifte, sier leder Geir Adelsten Iversen i Finnmark Senterparti til NRK.

Han får støtte fra stadig flere opposisjonspolitikere på Stortinget.

Både Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og Rødt er nå klare på at Troms og Finnmark og Viken fylke skal oppløses, og at de skal gå tilbake til Troms, Finnmark, Akershus, Buskerud og Østfold.

I tillegg ønsker Senterpartiet en folkeavstemning i Sogn og Fjordane for å finne ut om folket vil ha tilbake sitt gamle fylke.

– Dersom Senterpartiet får makten etter neste valg, er det naturlig å snu de vedtakene, sier stortingsrepresentant og tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.