Ordfører Bjarte S. Dagestad (H) i Forsand tror ikke det blir reversering av Stortingets vedtak selv om KrF snur. Ap vil sørge for flertall. Foto: Forsand kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Forsand får støtte fra KrF, men ikke Ap

KrF åpner for reversering av nye Sandnes som altså er sammenslåing av Forsand og Sandnes. Men Ap mener dette er en frivillig sammenslåing, og vil ikke snu.

Sammenslåingen mellom Forsand og Sandnes har hatt et forvirrende forløp. Først ble det et flertallsvedtak i Forsand, med en stemmes overvekt, om at man skulle slå seg sammen med Sandnes. Så ombestemte en representant seg, og det nye flertallet krevde et ekstraordinært kommunestyremøte hvor én sak sto på kartet. nemlig nei til Sandnes. Ordfører Bjarte S. Dagestad (H) nektet kommunestyret å behandle saken med henvisning til kommunelovens paragraf 34. Den sier:

« Folkevalgt organ kan med alminnelig flertall vedta å utsette realitetsbehandlingen av en sak på den utsendte saklisten. Det kan også treffe vedtak i sak som ikke er oppført på saklisten, hvis ikke møteleder eller 1/3 av de møtende medlemmene motsetter seg dette.»

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.