Foreslå Årets kommuneprofil 2019!

Kommuneprofilen. Et nytt år går mot slutten, og Kommunal Rapport skal kåre Årets kommuneprofil 2019. Foreslå din kandidat!
Byråd Lan Marie Berg får overrakt det synlige beviset på at hun er Årste kommuneprofil 2018 av Kommunal Rapports sjefredaktør Britt Sofie Hestvik. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Kommunal Rapport inviterer igjen leserne til å foreslå en eller flere kandidater til Årets kommuneprofil. 

Årets kommuneprofil

Kommunal Rapport kårer i 2019 Årets kommuneprofil for 12. gang.

Vinnere de siste årene:

2018: Lan Marie Nguyen Berg, Miljøpartiet De Grønne, byråd for miljø og samferdsel i Oslo. 

2017: Andreas Chr. Nørve, rådmann i Vanylven. 

2016: Harald Furre, Høyre, ordfører i Kristiansand ble Årets ordfører, Ole Bernt Thorbjørnsen i Haugesund ble Årets rådmann og barnevernsleder Tone Risvoll Kvernes i Kongsberg ble Årets leder.

2015: Aasa Gjestvang, Senterpartiet, fylkesråd for videregående opplæring i Hedmark. 

2014: Bjørn Lichtwarck, sykehjemslege i Rana. 

2013: Elin Wikmark Darell, IT-leder i Værnesregionen. 

Skriv en kort og konkret begrunnelse for din kandidat og send til kommuneprofilen@kommunal-rapport.no innen 15. november.

Med Årets kommuneprofil ønsker Kommunal Rapport å gi spesiell oppmerksomhet til det positive som skjer i kommunesektoren – og personene som står i spissen for dette.

Kriteriene 

«Prisen kan gå til politiske, administrative og faglige ledere i kommuner, fylkeskommuner og kommunale selskaper som har utmerket seg i løpet av det siste året – og gjerne over flere år.

Han eller hun må ha vist lederskap utenom det vanlige. Lederne må ha bidratt spesielt til å utvikle tjenestene, lokaldemokratiet eller lokalsamfunnet.

Konkret kan de for eksempel ha oppnådd spesielt gode resultater, innført innovative løsninger eller arbeidsmåter, taklet en vanskelig situasjon godt, startet en viktig debatt, styrket kommunens omdømme eller oppnådd politisk gjennomslag nasjonalt.»

2019

Årets kommuneprofil skal ha utmerket seg i løpet av det siste året, men gjerne også over flere år. 

2019 har vært preget av lokalvalg og sammenslåingsprosesser. På den politiske dagsordene setter klimakrisen også kommunene på prøve.

Dette skjer videre

Etter fristen 15. november velger en jury i Kommunal Rapports redaksjon ut åtte finalister.

28. november: De åtte finalistene presenteres i Kommunal Rapports ukeavis og nettavis. 

28. november–5. desember: Avstemning. 

6. desember: Vinneren offentliggjøres i Kommunal Rapports nettavis.

Uke 50: Prisutdeling i vinnerens hjemkommune.

19. desember: Intervju med vinneren i Kommunal Rapports ukeavis.

Vinneren får en karikaturtegning av Kommunal Rapports tegner Sven Tveit og blir en av Kommunal Rapports faste kronikører i 2020.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.