Andreas Chr. Nørve fikk flest stemmer i kåringen av Årets kommuneprofil. Nørve finner løsninger som kanskje ikke andre har sett, ifølge ordfører Lena Landsverk. Foto: André Johan Pedersen
Andreas Chr. Nørve fikk flest stemmer i kåringen av Årets kommuneprofil. Nørve finner løsninger som kanskje ikke andre har sett, ifølge ordfører Lena Landsverk. Foto: André Johan PedersenFoto: André Johan Pedersen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rådmann Andreas Chr. Nørve er Årets kommuneprofil

– Kjempehyggelig å bli valgt til Årets kommuneprofil, synes rådmann Andreas Chr. Nørve i Vanylven.

Årets kommuneprofil vant i konkurranse med Anne Marie Eliassen som har ledet et prosjekt med å digitalisere saks- og arkivsystemet i seks grenlandskommuner. Det er leserne som kårer vinneren, og rådmann Nørve fikk flest stemmer av de to.

Nørve er en pådriver for digitalisering i sin kommune, og i distriktet. Fibernett til alle i en kommunene med under 3.200 innbyggere fordelt på 14 småsteder er ett av målene han jobber med. Han bidrar med god informasjon og til og med egen info-avis til ansatte som han i stor grad skriver selv.

Vanylven har befolkningsnedgang, men ordføreren håper å få nye innbyggere med fradrag for studielån og høyere startlønn for lærere, sykepleiere og førskolelærere.

Ordfører Lena Landsverk Sande (V), og hele kommunestyret står bak nominasjonen av rådmannen sin. Ordføreren skrev dette da hun foreslo rådmann Nørve til prisen som årets kommuneprofil:

«Han er en rådmann med stort engasjement. Han er kunnskapsrik og har bred kompetanse – også utover sin juridiske bakgrunn. Han er innovativ, og ikke redd for å prøve noe nytt, og han finner løsninger som kanskje ikke har vært prøvd noe annet sted. Flere ganger har dette gitt gode resultat. Han er kreativ, og viser fleksibilitet både ovenfor politikere og stab. Han har sterkt fokus på målstyring, men glemmer ikke menneskene bak tallene. Han er løsningsorientert, og viser god samarbeidsvilje og evne, og står støtt og solid i rollen som kommunens øverste sjef.»

 

Årets kommuneprofil 2017 from Kommunal Rapport on Vimeo.