Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie gir hverandre en klem under pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie gir hverandre en klem under pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

Foto: Ali Zare / NTB
Kommentar
Kommentarer gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kommunene er fortsatt i koronaberedskap

Regjeringstoppene kan gjerne klemme hverandre for å markere at samfunnet vender tilbake til en mer normal hverdag, men kommunene vil være i beredskapsmodus i lang tid.

Det var historisk sus over formiddagens pressekonferanse fra regjeringen. På tampen av sin statsministerkarriere kunngjorde Erna Solberg at de inngripende nasjonale tiltakene og restriksjonene vi har levd med i halvannet år er over lørdag klokken 16.00.

Det betyr, slik situasjonen er per i dag, at Norge er gjennom pandemiens verste faser. Kulturlivet og næringslivet, i første rekke utelivsbransjen, kan juble, mange privatpersoner trekker et lettelsens sukk, men i norske kommuner er ikke pandemihåndteringen over.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.