Det bør innføres et skatteregime for vindkraftverk nå, mener mange. Onsdag har energikomiteen på Stortinget åpen høring om vindkraft på land.

Foto: Terje Lien

Advarer politikerne mot å vente med skatt på vindkraft

Et skatteregime for vindkraft må komme nå, ikke etter at lønnsomheten i bransjen har tatt seg opp, advarer advokat Stein Erik Stinessen.

Stinessen er partner i Advokatfirmaet Lund & Co, han har i lengre tid bistått organisasjonen for vindkraftkommuner og jobbet blant annet med energirett og vannkraftspørsmål.

Nylig deltok han på en seminar om vindkraft i regi av KS, Landssamanslutninga for vindkraftkommunar (LNVK), Naturressurskommunene og Kraftfylka. Stortingspolitikerne var en viktig målgruppe for seminaret fordi de nå er i gang med behandlingen av en stortingsmelding om vindkraft på land. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.