Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) varslet unntak fra plan- og bygningsloven på toppmøtet om flyktningsituasjonen onsdag. Foto: Terje Lien

Unntar asylmottak fra byggesaksbehandling

Regjeringen vedtok i dag en ny forskrift som gir Kommunaldepartementet fullmakt til å unnta asylmottak midlertidig fra byggesaksbehandling.

På toppmøtet med KS og storbyene onsdag varslet kommunalminister Jan Tore Sanner (H) en fullmaktsforskrift til plan- og bygningsloven for å sette fart på utbyggingen av asylmottak. I dag har regjeringen iverksatt en slik midlertidig forskrift. 

– Det er krise i mottaksapparatet. Vi må nå redusere saksbehandlingstiden for å sikre at ingen må sove på gaten. Vi må få på plass praktiske løsninger raskt og unngå kostbare løsninger, som hotell, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.