Målselv kommune er dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til en ansatt etter en oppsigelse som tingretten nå har kjent ugyldig. Det er uklart om kommunen ønsker å anke dommen. Foto: Bjørn Jørgensen/Samfoto/NTB Scanpix

Tingretten sterkt kritisk til kommunens saksbehandling

Senja tingrett gir Målselv kommune det glatte lag i oppsigelsessak. «Uforsvarlig og mangelfull saksbehandling», heter det i dommen hvor en oppsigelse blir kjent ugyldig.

Målselv kommune har gjennom flere år jobbet med omstrukturering og omstilling av kommunens drift. Også i 2018 skulle det spares, og i budsjettet lå det inne kutt av to stillinger, men uten noen ytterligere spesifisering fra politikerne på hvor eller hvordan kuttet skulle tas. Fra januar i fjor slo kommunen sammen flere enheter til en felles teknisk etat. Det førte igjen til at det etter enhetslederens oppfatning ble «litt for mange til å administrere litt for få».

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.