Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås (Sp) mener eget lensmannskontor ikke er avgjørende for at politi er til stede i kommunen. Foto: Privat

Sp-ordfører for å legge ned lensmannskontoret

Det er greit å miste lensmannskontoret så lenge politibiler patruljerer jevnlig i kommunen, mener Sp-ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen. 

37 prosent av ordførerne som har svart på en undersøkelse i regi av Nationen mener at sikkerheten og beredskapen blir dårligere dersom forslaget om å legge ned rundt halvparten av lensmannskontorene blir fulgt. 

Politireformen

Høyre, Frp, Venstre, KrF og Ap ble i fjor sommer enige om politireformen.

Stortinget vedtok at antall lensmannskontor og politistasjoner skal reduseres med om lag 40 prosent, fra 354 til minst 210.

Får politimestrene gjennomslag for sine forslag, vil det bli omtrent 170 lensmannskontor og politistasjoner. 

Politimesteren har foreslått at tjenesteenhet Gauldal skal bestå av kommunene Trondheim (unntatt Sentrum), Melhus, Klæbu, Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Oppdal og Rennebu med tjenestestedene Heimdal, Røros og Oppdal.

Kilder: Stortinget og politimesteren i Trøndelag

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.