Ordfører Petter Schou sier han er fornøyd med at det er inngått forlik, og at saken dermed er ute av verden. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

Inngikk forlik med eksrådmann

Ordfører Petter Schou (H) i Spydeberg har inngått forlik med tidligere rådmann Heidi Vildskog, som får 600.000 kroner. Dermed blir det ingen ny rettssak.  

Heidi Vildskog hadde krevd etterlønn i 18 måneder, som tilsvarer 1,8 millioner kroner, og nesten 100.000 kroner i studiestøtte foran saken som var berammet i lagmannsretten 23. mai.

Vildskog sa opp selv og sluttet i juli i fjor, men mente ansettelsesavtalen ga henne rett til etterlønn. Dette ble avvist av kommunen, som har vist til at det i avtalen var forutsatt at hun sto i rådmannsstillingen fram til en ny rådmann har tiltrådt etter sammenslåing.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.