Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen frikjent i millionsøksmål

Bergen kommune er frikjent i en sak der en tidligere toppidrettsutøver krevde opptil 47 millioner kroner. Saksøker hevder hun ble syk etter giardiaepidemien.

Kvinnen mener hun var helt i verdenstoppen i sin idrettsgren, men at giardiasmitten ga henne kronisk utmattelsessyndrom og en tarmsykdom, skriver Bergens Tidende.

Da giardiaepidemien brøt ut høsten 2004, bodde hun utenbys, men en helg dro hun til Bergen for å treffe familie og venner. Mot slutten av helgen ble hun syk.

Ti år senere, i 2014, gikk hun til sak mot kommunen. I tiårsperioden hadde hun vært tilnærmet sammenhengende uten jobb. Hun mener plagene var årsaken til at hun falt ut av arbeidslivet.

Erstatningskravet, der inntektstap utgjør nær tre firedeler, er beregnet til over 47 millioner kroner.

Bergen tingrett frikjenner kommunen og kommer fram til at det ikke er sannsynlig at giardia var årsaken til kvinnens akutte mageproblemer i 2004. Retten mener symptomene hun hadde i akuttfasen også er vanlig ved annen sykdom.

Kvinnen er dømt til å betale kommunens sakskostnader på 852.400 kroner. Hennes advokat, Øyvind Vindhammer, sier de ikke har avgjort om de vil anke.

(©NTB)