Ombudsmannen kritisk til departementets lysthus-ja

Jus. Kommunaldepartementet vil ikke pålegge eieren av et lysthus i strandsonen om å rive bygget. Nå ber Sivilombudsmannen departementet vurdere saken på nytt.
Den røde ringen viser hvor langs Linnesstranda lysthuset er oppført. Mellom boligområdet og sjøkanten er det en liten stripe naturreservat. Foto: Google Earth

Ettergodkjenningen Lier kommune ga til bygging av et lysthus i strandsonen i 2013, er ikke gyldig. Det har både Fylkesmannen og Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) slått fast. Men mens Fylkesmannen i Oslo og Viken vil pålegge eieren å rive lysthuset, synes KMD at bygget må få stå.

Rett før jul plukket Sivilombudsmannen departementets argumenter i småbiter. I et brev til KMD skrev ombudsmannen at departementets vurdering var «mangelfull», og ba om at departementet behandler saken på nytt innen 31. januar.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.